tisdag 31 maj 2011

Newbie by Kappahl

Foto: Kappahl.se

Ingen med småbarn har väl missat Kappahls kollektion Newbie i ekologisk bomull för de allra minsta. Nog för att min dotter är ganska mycket för stor för dessa kläder men jag kan åndå inte låta bli att titta och känna på dessa söta små tygtrasor när jag är på barnavdelningen. Så synd att dessa inte fanns när Lilltjejen var liten. Newbie finns upp till storlek 68 och får ständigt in nya plagg både för flicka, pojke och unisex. Man kan inte bli annat än bebissugen när man ser dem. Tur för mig att jag har så många runt omkring mig som väntar, eller precis fått, småttingar.

Foto: Kappahl.se

Möhippa!

Mitt under lördagens blogginlägg plingade det på dörren, därav det halvfärdiga inlägget. Därefter började nämligen min möhippa. Jag tänkte berätta mer om den senare när jag har fått tag i några bilder från dagen just nu nöjer jag mig med att säga att det var en helt fantastisk och oförglömlig dag! Jag är riktigt nöjd och rörd över hur fint mina kära vänner hade ordnat. En av de roligaste dagarna någonsin och det bästa av allt var att man hade alla vänner och nära släktingar på samma ställe. Men om det en annan dag, då kommer en mer detaljerad beskrivning av dagen.
...
Idag skiner solen men jag sitter inne och ugglar framför datorn för att fixa det sista med examensarbetet, betala räkningar, kolla över bröllopsplaneringen och budgeten och att skoj. Var en sväng till huvudstaden igår och köpte underkjol och lite annat roligt till både bröllop och vardag. Bland annat blev det en fin väska i ljusgrått till bröllopet, en tyllkjol från H&M trend och en rosa/grå ärmlös klänning från Indiska som jag bloggat om tidigare. Köpte även med mig ett litet "projekt" hem som ska bli en överraskning till J dagen efter bröllopet.
...
Sista dagen i maj, som har varit en underbar månad på många sätt. Min bästa tid är nu!
Imorgon är det juni och därmed börjar nedräkningen på riktigt till vår stora dag.
Kramar

Foto: House of W

lördag 28 maj 2011

Usch vilken tråkigt väder vi har just nu! Vart tog våren vägen? Det ser ut som att det ska bli varmare lagom till nästa helg men därefter blir det sämre igen och som det ser ut just nu blir det svinkallt, regn med några solglimtar på bröllopet. Hoppas verkligen att det hinner ändras!
...
Sambon blev nyss hämtad av ett stort killgäng, det är dags för svensexa nämligen. Stackarn fick sätta på sig en tunn kortklänning och ge sig iväg på minicykel i kylan. Dessutom har han haft ont i magen sen igår kväll. Men förhoppningvis får han en oförglömlig dag och kväll ändå.
...
Kramar

fredag 27 maj 2011

Bilder från provfotograferingen


Foto: Henrik Mill Uppdrag Media

Här kommer några bilder från provfotograferingen förra veckan. Jag är så nöjd med bilderna och det känns tryggt att ha Henrik Mill på Uppdrag Media som fotograf. Vi fick en massa bilder från fotograferingen, samtliga i både färg och svartvitt. Jag är en riktigt kräsen människa när det kommer till fotografer men Henrik kan verkligen leverera, fick gåshud på armarna när jag såg bilderna! Henrik ska vara med oss i 6 timmar under bröllopsdagen, från brudklädseln till början av kvällen, så det kommer bli en massa fina bilder tagna. Det bästa är att vi får tillgång till alla bilderna och vi får göra vad vi vill med dem. De flesta fotografer behåller rättigheterna till sina bilder så vill man ha kopior eller förstoringar som måste man göra det via dem och de tar kraftiga överpriser. Nu får vi 200-300 redigerade bilder att förstora och kopiera hur vi vill. Det gillas!

Foto: Henrik Mill Uppdrag Media


Foto: Henrik Mill Uppdrag Media

Idag hade vi avslutningsfika i skolan i grannstaden. Lilltjejen fick följa med, hon ville sä gärna se mammas skola och framförallt ville hon åka tåg för första gången. Det gick hur bra som helst, hon var så duktig min lilla tjej och hon sjöng och pratade oavbrutet under talen. Tillbaka i stan så var det dags för mig och J att få varsin ansiktsbehandling på stans bästa, och enda, spa. Det är så underbart skönt att bli ompysslad även fast portömning och ögonbrynsplockning är bland det värsta jag vet. Nu känner jag mig len som en bebisstjärt i ansiktet, ska börja ta hand om min hy så att den här rena känslan håller i sig ett tag. Hudterapeuten sa att torr ny är den värsta boven bakom rynkor och linjer i ansiktet och jag som är en riktig torrboll i ansiktet. Skärpning där!

Foto: Henrik Mill Uppdrag Media

Har en sjuk liten tjej här hemma så kvällen spenderas i soffan med filmer. Håller tummarna för att vi får sova inatt och att inte den dumma förkylningen och febern håller Lilltjejen vaken. Nu tillbaka till fredagsmyset!
Kramar

torsdag 26 maj 2011

Min önskelista just nu

Min önskelista är alltid lång. Men just nu finns det så mycket fint i alla inredningsbutiker så önskelistan är längre än vanligt. Förhoppningvis får vi kanske några saker från önskelistan när vi gifter oss men då sambon inte har samma smak som jag har så har jag en egen önskelista som jag sparar till födelsedagar och till jul. Fördelen med en önskelista är att man aldrig behöver se ut som ett frågetecken när någon frågar vad man önskar sig. Sen har man själv bra koll på vad man behöver de dagar man känner för att unna sig något nytt. Här kommer en del av de inredningssaker som jag vill ha just nu. Överst på listan står, som alltid, en vit Kitchen Aid.
...
Kramar

1 & 6 http://www.alvashus.se/
2 & 4 http://www.pieceofheaven.se/
3, 7 & 10 http://www.countrybymail.se/
5 http://www.gardsromantik.se/
8 & 9 http://www.elliscorner.se/


onsdag 25 maj 2011

Jag har tagit examen!

Äntligen! Nu har jag offíciellt tagit min examen i företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring från Högskolan i Skövde! Inofficiellt är det lite kvar innan jag har examensbeviset i min hand. Men jag kan i stort sätt titulera mig utbildad butikschef redan nu. Jippie! Det är lite småpill kvar med uppsatsen och så väntar jag såklart fortfarande på tentaresultatet. Igår var det då dags att presentera uppsatsen i Skövde och även opponera på en annan uppsats. Det gick hur bra som helst och trots att jag var uppe tidigare än någonsin så hade jag så kul och var så fullpumpad med energi så tröttheten var som bortblåst. Vi var ett gäng tjejer från klassen som åkte tillsammans och vi hade så trevligt. För att inte tala om min lilla grupp som jag skrivit uppsatsen med - satan i gatan vad roligt vi har! Känns så tråkigt att det är över nu. Vi blev förresten bjudna på avslutningslunch också och fick en varsin mugg från skolan i examenspresent. Påminner lite om amerikanska serier där alla dricker sitt morgonkaffe ur sin Harvardmugg. Jag dricker ju inte kaffe och inte heller gick jag på någon Ivy league skola men oboy i HiS-mugg är inte fy skam det heller! Fin skola by the way, blev lite sugen på att övertala lilla familjen att flytta ner till Västergötland.
...
På fredag är det examensfika på skolan i grannstaden, vi ska bli bjudna på tårta. Hoppas så många som möjligt kommer.  Vi har pratat om att ordna en fest med klassen senare i sommar, troligtvis blir det aldrig av med jag hoppas att det blir det.
...
Nu har jag ordbajsat färdigt! Ville bara skriva och skryta lite. Jag är trött som en mört så nu blir det soffan. Har så mycket skoj att se fram emot de kommande dagarna så på återseende.
Kramar

måndag 23 maj 2011

House of Kaos


Foto: Lindex.se
Ja just nu är det verkligen kaos här hemma på alla plan. Leksaker och kläder överallt, tvätt upp till taket och ett jäkla oljud från några nissar som hålle på med vägen utanför vilket inte direkt underlättar för mig att plugga. För det är i stort sett det min dag har gått ut på, att förbereda morgondagens presentation och opponering i Skövde. Suck vad tråkigt det är! Jag kan inte koncentrera mig när det är stökigt hemma så har istället surfat runt och kollat sommarnyheter i nätbutikerna. Några favoriter från Lindex har jag valt ut till dagens inlägg. Klänningen längst upp till väster fick följe med hem från Västerås förra veckan.
...
På bröllopsfronten är det lugnt just nu, vilket det inte borde vara men jag har inte tid. Några gäster har i sista sekund bestämt sig för att inte sova kvar vilket gör att vi får betala deras boende själva vilket känns sådär när budgeten har sprängts för länge sen. Gift er aldrig, man blir bara besviken och irriterad på folk och så långsint som jag är kommer det ta ett tag att komma över.
...
Gårdagen spenderades hos svärmor ute på landet med sol, grillning och lek i vattenspridare. Dagen avslutades med en härlig ridtur.
...
Nej nu blir det städpaus, dags att återta kontrollen över mitt hem!
Kramar

lördag 21 maj 2011

Provfotografering

Igår bar det av till Västerås för ett möte med vår fotograf Henrik Mill och provfotografering på vackra Djäkneberget som är en av mina favoritplatser i Västerås. Det kändes lite konstigt att vara framför kameran för en gångs skull, men roligt var det när vi väl blev varma i kläderna. Ska bli jättekul att se resultatet nästa vecka och några bilder kommer läggas upp här på bloggen. Vi fick se lite snabbt hur bilderna såg ut i kameran och oj vad fina bilder!
...
Eftersom jag själv tar en hel del bilder så var jag väldigt kräsen vid val av fotograf och gick nog igenom halva mellansverige i jakten då den bästa. Det finns många som är bra men då kostar det ofta därefter och man får inte använda bilderna hur man vill och måste beställa dyra förstoringr genom fotografen. Henrik Mill på Uppdrag Media är kanonduktig, har bra priser och man får tillgång till alla bilder efter bröllopet utan en massa extra kostnader. Dessutom är han grymt trevlig och lättsam! Det känns både kul och tryggt att han är ansvarig för bröllopsfotograferingen för det kommer bli så bra!
...
Visar några bilder från Julita gård tagna för precis ett år sedan. Bara 3 veckor kvar idag! Idag blir det vedstapling hos mormor med släkten följt av tokplugg ikväll. På tisdag är det ju dags för uppsatspresentation och opponering och jag är noll taggad men ikväll måste jag sätta fart. Kul lördag!

Kramar

Foto: House of W


torsdag 19 maj 2011

Sommarfavoriter hos H&M Home

Kollade igenom H&M Homes hemsida idag och hittade en hel del som jag vill ha. Jag gillar H&M Home, allt som jag köpt där tidigare har jag vart nöjd med. När jag är i Stockholm brukar jag kila in i deras butik för att få se sakerna live. Dock måste jag säga att jag inte alls gillar den butiken i övrigt, alla produkter finns inte och personalen står och stryker mitt i butiken och det är löjligt tomt på kunder. Men som sagt, de flesta av produkterna är bra. Bilderna nedan visar mina favoriter varav några står med på vår önskelista till bröllopet. Ett motto enligt mig är att man aldrig kan ha för många påslakan.
...
För övrigt har det blivit väldigt lite inredning hittills i den här bloggen. Anledningen till det är att jag varken har tid eller inspiration just nu. Just nu är det 100% fokus på bröllop och skola. Och så här års känner jag mer sug efter sol, bad, uteliv och sommarklänningar än sånt som har med inneliv att göra så som kuddar, detaljer och textilier. Men det kommer bli massor med inredning så småningom, det är en av huvudanledningarna till att jag startade den här bloggen.
...
Snart dags för sängen. Imorgon är det bröllopsfix som gäller.
Kramar


Foto: H&M Home


onsdag 18 maj 2011

Sista tentan skriven


Foto: House of W
Nu är den sista tentan skriven och trots den minimala pluggtiden så gick det bra. Efteråt firade vi med god lunch tillsammans. Nu är det bara presentation av examensarbetet och opponering i Skövde nästa vecka och en sista redigering av arbetet kvar sen är jag äntligen färdig! Tiden har gått så otroligt fort och det är med blandade känslor som jag tar mitt sista sommarlov. Kommer sakna alla goa tjejer i klassen oerhört mycket.
...
Imorgon är det BVC besök med Lilltjejen, storstädning (är verkligen house of kaos härhemma) och förhoppningvis en löprunda. Har inte tränat på evigheter på grund av för lite ork och en långdragen förkylnning så det blir väl till att börja om från noll igen. Tänkte ge mig ut redan idag med då Lilltjejen vaknade redan kl 05.30 och dagen har varit allt annat än lugn så unnade jag mig en timmes eftermiddagsvila istället, riktigt skönt!
...
Ikväll blir det film med mig själv som sällskap som avslutning på dagen. Men först ska jag krypa ner i ett varmt bad med en bok tänkte jag. Älsklingen har fastnat framför datorn och Lilltjejen är med mormor på fotboll. Njuter av ensamheten en liten stund.
...
Härligt med sol idag igen förresten även om det inte direkt var årets varmaste dag. Det är så härligt när syrénerna börjar blomma, då är det vår på riktigt.
...
Trevlig kväll!


tisdag 17 maj 2011

Fika och tentaplugg

Dagen började med en fika för mig och Lilltjejen tillsammans med Sara och gudmor Sandra. Lilltjejen fick fina presentar av Sandra i försenad födelsedagspresent. Hon fick den söta klänningen och lilla tunikan som jag visade i gårdagens inlägg, så jag blev minst lika glad för kläderna. Tack Sandra! Sandra ska ha barn i juli och hon är så fin med sin lilla mage och jag ser fram emot en massa bebismys i sommar.
...
Nu sover Lilltjejen så jag passar på att tentaplugg inför sista tentan imorgon. När jag började plugga var jag alltid ute i god tid inför alla tentor. Motivation har dessvärre blivit sämre med tiden så jag har inte ens öppnat böckerna förrän nu. Men det får gå som det går, jag har en förmåga att klara med ändå med bättre resultat än vad jag förtjänar. Jag är oerhört tacksam för mitt näst intill fotografiska minne och min förmåga att ordbajsa.
...
Hela den här veckan är det galet mycket så att vädret är dåligt stör mig faktikst inte så mycket just nu. Men till fredag vill jag ha sol för då händer det lite spännande grejer. Och eftersom den här tiden är den bästa på året så vorde det tråkigt om den regnar bort så att jag inte får njuta av allt det vackra i naturen.
Foto: House of W
Åppelblom är bland det vackraste som finns och jag är glad att jag hunnit ta en hel del bilder redan utifall regnet fortsätter till träden har blommat över.

måndag 16 maj 2011

Shopping i regnet i Västerås


Foto: Kappahl.se
Lilla tunikan är ursöt i verkligheten. Även klänningen är en favorit.
Tyvärr hittade jag inte den fina pyjamas för då hade den fått följa med hem.
Kappahl har mycket fint just nu!
 Idag har det varit full fart från kl 6 imorse. Jag känner du att det verkligen är för mycket som händer just nu, är allmän kaos i min hjärna hela tiden. Dagen har spenderats i Västerås för diverse ärenden och lite lunchshopping. Hittade mycket fint men för en gångs skull köpte jag inget till mig själv. Däremot fick lilltjejen en ny pyjamas och en klänning. Var inne en sväng på Indiska men hittade inte så mycket av de plagg som jag visat tidigare i bloggen. Däremot provade jag två plagg från Jade Jagger kollektionen - jumpsuiten och den marinblå klänningen. Jumpsuiden hade ett riktigt skönt tyg och fina färger men satt inte alls bra på mig, den var alldeles för v-ringad och för tajt. Kunde ha provat en storlek större men då antog jag att v-ringningen skulle bli ännu större. Klänningen däremot satt som en dröm! Vill ha!
...
Visar några favoriter från Kappahls barnavdelning. Ojojoj, tänk om man kunde skita pengar.

söndag 15 maj 2011

Möte med präst och kantor


Foto: House of W
Jag vet att ni redan har sett bilder från kyrkan men dessa är dagsfärska
och jag kan verkligen inte få nog av den underbara miljön!


Idag åkte vi till Julita kyrka för att träffa prästen och kantorn som ska spela. Prästen var en jättemysig, ganska ung kvinna som jag verkligen klickade med direkt. Det kändes så overkligt att stå framme vid altaret och gå igenom allting inför vigseln. Helt galet vad kort tid det är kvar!
...
Även kantorn var trevlig och duktig och var lyhörd för våra önskemål. Jag har alltid haft ett dröm om att vi ska gå in i kyrkan till Canon in D på stråkar. Tyvärr räckte inte budgeten till en stråkkvartett och jag vet att i många kyrkor är det inte tillåtet att spela cd skiva för att de vill ha levande musik. Gissa om jag blev glad när kantorn sa att det var okej! Utgångsmarsch blir Mendelsons klassiska låt, hade egentligen velat haft en instrumental version av Bittersweet Symphony men var för feg för att fråga. Vår solist var också med idag, J:s syster Cornelia. Hon gick igenom våra låtval och provsjöng.
Efter kyrkan tog vi en promenad till Julita gård. Vi hittade en väg som kallas för munkleden (en led som munkarna gick förr från Julita kloster till Julita kyrka). Det var en mysig väg längs vattnet med gärsgårdar och hagar och underbar grönska. Promenaden tog bara ca 5 minuter så det var närmare än vi trott. Vi gick förbi festlokalen för att känna in stämningen lite, oj vad det pirrade i magen. Det ska bli så kul!
...
Nu blir det film i soffan med älsklingen!
Kramar
Foto: House of W
En bild på den helt vindstilla sjön, så magiskt vackert!
Bilden gör inte verkligehten rättvisa!

En härlig lördag

Igår åkte vi en sväng ut på landet till lilltjejens farmor. Tyvärr var det ingen hemma men det hindrade inte lilltjejen från att röja runt en stund. Till hennes stora lycka fanns det en vattenspridare, och allt som har med vatten att göra går hem hos damen. Så hon hade the time of her life där en stund. Jag passade på att ta en miljon bilder i den underbara miljön som är där ute. Så här års kommer all inpisration tillbaka när det gäller fotografering för det finns så mycket att fånga på bild. 

Foto: House of W
Gårdagskvällen spenderades för min del hemma hos bästa Gabriella. Det blev en spontan vinkväll ute i kvällsolen och som avslutades sent med Eurovision och pajer. Vi hann med att avverka många roliga samtalsämnen och vi är så lika på många sätt fast det det skiljer 9 år mellan oss. Man kan nästan tro att vi är släkt, det är vi dock inte, däremot har jag fått äran att ha hennes sambo som morbror så teoretsikst sätt är Gabriella min moster.
...
Idag blir det en tur till Julita för att träffa präst och kantor.
Njut av helgens sista dag!
Kramar

Foto: House of W


lördag 14 maj 2011

Lycka är att äga ett par brudskor!

Mina brudskor kom här om dagen! Jag hade egentligen redan köpt ett par men de är så tråkiga att se på och osköna att gå i så när jag hittade dessa blev jag kär direkt. De är helt i min stil så förväntningarna var höga när jag hämtade ut dem på posten. Till och med skokartongen var fin och när jag väl plockade upp skorna så var jag så glad för de var ännu finare i verkligheten. Kände mig lite som Askungen när det var dags för provning, det kändes som dödens minut men när de väl satt på foten så satt de som gjutna. Lycka är att ha ett par brudskor! Nu ska jag bara gå in dem ordentligt (utan att smutsa ner dem). Idag hade jag dem på mig när jag vek tvätt och imorgon får de vara på medan jag tentapluggar (har en tendens att gå fram och tillbaka och prata för mig själv när jag pluggar)

Nu blir det slutet på Eurovision song contest. Heja Sverige!
Ha en underbar kväll kära vänner!
Kramar

Jade Jaggare for Indiska

Blogger låg nere igår så det gick inte att skriva nya inlägg och det senaste inlägget raderades av någon anledning så et är bara att skriva om.

I torsdags släpptes en ny kollektion av Jade Jagger på Indiska. I kollektionen finns det några plagg som jag gillar starkt, bland annat den marinblåa klänningen som är helt i min smak och som passar bra både till vardags och till fest. Till klänningen skulle jag mer än gärna ha den söta lilla jackan som känns lite vintageinspirerad med tyg som påminner om gamla dunbolster. Jag kan även rekommendera alla att skaffa sig en jumpsuit, världens skönaste plagg! Jag köpte en svart från H&M för någon månad sedan och den passa att både ha hemma och mysa i och sköna grillkvällar. Dock är den från Indiska snäppet snyggare och det verkligen rycker i "vill ha" nerverna. Nästa gång jag har vägarna förbi ett Indiska måste jag in och shoppa loss!

Ha en trevlig lördag!
Kramar

onsdag 11 maj 2011

1 månad kvar!

Foto: House of W
Idag den 11 maj är det bara 1 månad kvar till en av de största dagarna i mitt liv nämligen vårt bröllop! Känns helt galet att det snart är dags efter ett års planerande och längtande. Jag ser fram emot bröllopsdagen med skräckblandad förtjusning - kan kan bli hur underbart om helst samtdigt som rädslan finns där för att någon ska skita sig. Framförallt är jag rädd för spöregn, det vore mardrömmen! Men jag håller alla tummar och tår för att vädergudarna, för en gångs skull, ska vara på min sida den dagen.
...
Jag känner att jag börjar få kontroll på läget även fast det återstår en hel del att göra innan det är dags. Men fler och fler bitar börjar falla på plats. Bröllopet är egentligen inte jättestort, bara ca 60 gäster, men det extremt välplanerat in i minsta lilla detalj och väldigt påkostat. Kontrollfreak + perfektionist är ingen bra kombination vid bröllopsplanering om man vill ha psyket i behåll. Det är tur att man bara gifter sig en gång i livet för jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att det skulle ta så på krafterna att planera ett bröllop. Sen kan jag ju erkänn att bröllop + sluttenta + examenarbete + allmän kaos inte gör det hela enklare. Jag hoppas i alla fall att jag får den bröllopsdagen som jag drömt om. Om inte annat så får jag i alla fall en man vilket inte är fy skam det heller=)
...
Dagens bilder är från "vår" kyrka där vigseln kommer äga rum. Jag har alltid varit småsvag för kyrkor men aldrig hittat någon som känns helt rätt. Kyrkan kollade vi på efter att festlokalen var bestämt och när vi åkte igenom allén upp till kyrkan var jag nervös över att den inte skulle känns bra. Men när jag såg hur den såg ut och omgivningarna så pirrade det som aldrig förr i magen och jag bara visste att här ska jag gifta mig! Hela miljön runt kyrkan är to die for. Det är precis vid vattnet, härlig välvårdad kyrkogård och en vit, lite annorlunda, kyrka. Vi ska dit nästa söndag för möte med prästen och kantorn, det ser jag fram emot.
...
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Foto: House of W

tisdag 10 maj 2011

Härliga uteliv!

Foto: House of W
Det krävs koncentration när man ska vattna ihjäl mammas jordgubbar=) Lilltjejen tar sitt ansvar på största allvar.
Lilltjejen har tagit över ansvaret för att vattna blommorna i trädgården, dock är det endast jordgubbsplantorna som hon bryr sig om att vattna och de går en tragisk drunkningsdöd till mötes om hon får hållas=)
...
Sambon kom hem sent igår kväll från Tyskland och trots att han bara vart borta i drygt ett dygn så var det
skönt att få hem honom. Eftersom det blev så sent igår så stannade han hemma idag så fick nästan en känsla av semester imorse med sovmorgon och härlig familjefrukost på en tisdag. Jag och lilltjejen tog en tur till våra släktingar som bor i grannkvarteret där det blev fika och bus i solen. Man börjar få lite färg på den vårbleka kroppen, man känner sig genast lite fräschare. Måste se till att bränna på ordentligt nu innan bröllopet då min tärna kommer hem från några veckor i Malaysia dagen innan så hon kommer se ut som en pepparkaka. Jag är egentligen ingen soldyrkare mer än sommarens första veckor men i år är det annorlunda, man vill ju vara extra fin på bröllopsbildetna för dem får man leva med hela livet sedan.
...
Jag hoppas att ni har haft en lika underbar dag som jag. Även om ni suttit inne på jobbet hela dagen så kanske ni hann fånga lite kvällssol åtminstone.

Kramar

söndag 8 maj 2011

Minisemlor

Foto: House of W
Tänkte ge er receptet på minisemlorna som jag gör varje år på lilltjejens kalas. De är lite tidskrävande men enkla att göra och de blir supergoda! I år valde jag vispgrädde med smak av jordgubb för att få en mer somrig smak och en härlig rosa färg. Jag använde även en hjärtformad pepparkaksform som jag stansade ut locket med. Det här receptet rekommenderas verkligen och inför semelsäsongen kan man frysa in bullarna och sedan ta ut och fixa iordning innan gästerna kommer.

(Tryck på receptet så syns det bättre)

 God natt på er!

Indiska sommaren 2011

Kollade in Indiskas hemsida och hittade några godbitar ur sommarkollektionen. Tyvärr har jag inget Indiska här i närheten men skriver upp det på min mentala lista att ett besök där är ett måste nästa gång jag kommer till en större stad. Glömmer för en stund bort att jag har totalt shoppingförbud fram till bröllopet...och efter bröllopet lär vi vara så panka att det blir vatten och bröd till årskiftet, men som sagt det förtränger jag bort för en stund.=)

Ska snart säga hejdå till min andra hälft. Man kan tro att han ska vara borta en månad så som han far runt här hemma men det är bara 24 timmar. Dock kommer det bli väldigt tomt i sängen inatt, hoppas nästan på att lilltjejen ska vakna inatt och vilja göra mig sällskap.

Nu är det dags att tända grillen! Ut och njut med er!

2-års kalas!



Den nyblivna 2-åringen!
Foto: House of W

Idag trotsade jag förkylningen och gick ut i solen en stund, helt underbart! Ikväll åker sambon J till Tyskland för lite "festshopping" till bröllopet så jag och lilltjejen blir själva hemma. Dock får vi sällskap av några goda vänner till mig så det blir lite grillat och kanske nåt glas vin, mums!

Tänkte visa några bilder från 2-årskalaset. Jag älskar att baka men det blev lite väl intensivt de sista dagarna innan kalaset. Det bjöds på prinsesstårta (vad annars till en liten prinsessa), minisemlor, marängermacarons ( en egen variant som har vart min favorit sen tonåren), gifflar med mandelmassa, pastellkakor och chokladbollar. Allting gick i rosa, även dukningen men med inslag av somriga pastellfärger. Även tre nya skapelser provade jag för första gången att baka dagen till ära - en ny variant av bisqvier med vit choklad och syrlig fyllning, cakepops och jordnötssmörskakor. Dagens succé blev bisqvierna och semlorna.

Nu ska jag ut i solen igen och njuta!
Foto: House of W

lördag 7 maj 2011

Sjukstuga

Är det inte typiskt, när man har som mest att göra kommer sjukdomarna som ett brev på posten. Igår hade vi 2-års kalas här hemma men lagom till tårtan serverades fick dottern feber och nu ligger hela familjen i influensa. Och det tråkigaste av allt är att solen skiner som aldrig förr utanför fönstret, riktigt retsamt. Men men, det blir fler soliga dagar=) Solning, tentaplugg, examensarbete, bröllopsfix och storstädning får vänta, så länge jag är sjuk är det mys i soffan med tv-serier och inredningstidningar som gäller.
Kram på er

söndag 1 maj 2011

Sommarens söta pastellkakor


Hej!

Efter ett trevligt valborgsfirande med grillat, spel och badtunna är jag allt annat än pigg idag. Men sova får man göra när man dör så idag har det varit full fart. På fredag vankas det kalas här hemma för vår dotter som blir 2 år vilket kräver en hel del tid i köket. Jag älskar att baka, dock älskar jag inte mitt kök. Det är trångt och har inte de ytor som jag behöver när jag sätter igång. Förra veckan köpte jag Sommaren söta, en härlig bok med fina bilder och som får en att verkligen att längta till sommaren. Idag försökte jag mig på att baka små ljuvliga pastellkakor som visas på bilden. Resultatet blev inte lika ljuvligt. Det måste stå fel i receptet för de blev så små, ser ut som dockmat. Och ärligt talat var de inte särskilt goda heller, jag älskar socker, är så gott som sockerberoende, men dessa var alldeles för söta. Dottern gillade dem däremot och det är ju huvudsaken=) Jag hade tänkt att visa egna bilder på resultatet men det blev inte mycket att visa upp utan de åkte knappt in i kylskåpet.

Jag blir ofta förförd av de vackra skapelserna i bakböckerna men när resultatet blir långt ifrån det bilderna visar efter många timmar i köket då blir man lite besviken. Lägg därtill till en stor brännblåda på handen som inte ökar på lyckokänslorna. Men men, thats life, nu ska jag leta reda på fler recept till fredagen. Något riktigt, riktigt smaskigt.

Ha en trevlig kväll!

Välkommen till House of W!

Nu kör vi! Efter diverse tidigare bloggar som alla har legat på is allt för länge känner jag att det är dags att börja om på nytt. Mina tidigare bloggar har alla haft ett speciellt tema men här hos House of W ska jag samla allt under samma tak - inredning. mode, pyssel, bakning och recept, familjeliv och sist men inte minst företagande. Jag har alltid drömt om att ha ett eget företag och jag har nu tagit tag i dessa planer på allvar så vi får se hur det går men det känns som att jag har en spännande resa framför mig.

Ha en fortsatt trevlig 1:a maj!