torsdag 30 juni 2011

Cornelia i smultronskogen

Foto: Madeleine W - House of W

Vad härligt det är när man står i kassan och ska betala och man inser att "någon" har tagit Visakortet för att leka affär hemma=) Lilltjejen är fenomenal på att gömma mitt Visakort och idag var en sådan dag när man inte orkar cykla hem och leta. Fick helt enkelt traska in på banken och hämta ut pengar för första gången någonsin men det funkade ju det också=) Nu är i alla fall pocketlagret utökat inför sommaren, Sofis värld fick följa med hem idag och ska lägga en jätte beställning på bokus imorgon för jag läser nog en 3-4 böcker i veckan under sommaren.
...
Eftermiddagen och kvällen spenderades även idag ute hos svärmor i Röfors. Anders fyllde år så vi blev bjudna på pizza och tårta. Blev även ett dopp för de modiga i den minst sagt iskalla Arbogaån. Vilken lyx att ha egen åtomt! På vägen ner till ån kryllar det av smultron stora som jordgubbar. Jag vet ionte varför, men det är likadant när jag plockar svamp, att även fast jag är ensam så blir jag jättestressad när jag hittar så där många. Skyndar mig av bara sjutton precis som någon annan skulle ta dem ifrån mig=)
Foto: Madeleine W - House of W
Jag hade en liten fotosession under plockningen och förutom smultronen fick svägerskan Cornelia agera modell. Det får vi göra om och då lite mer seriöst=) Söt som socker är hon. Krälar som vanligt runt bland löv och blommor och fotograferar utan en tanke på alla djur som kan finnas där. Det slog mig däremot efteråt att det troligtvis var fullt med fä'stingar så nu tycker jag att det kliar på hela kroppen.
...
Nu blir det Joel Kinnaman på tv, det gillar vi!
Ha en fortsatt mysig kväll för det ska jag ha=)

Kramar
Foto: Madeleine W - House of W

onsdag 29 juni 2011

Mina ringar

Foto: Madeleine W - House of W
Tänkte visa en bild på mina ringar idag. Förlovningsringen är den till höger, en ring i vitt guld med 11st brilliantslipade diamanter på sammanlagt 0,22 carat. Vigselringen, som jag är helt kär i,  är även den i vitt guld med en solitär prinsesslipad diamant på över 0,70 carat. Samtliga diamanter är i toppkvalite. 
...
Jag älskar båda mina ringar och jag har själv lagt ner många timmar på att välja ringar och utforma dem och båda är specialdesignade efter mina idéer. Vill inte ens tänka på hur många kvällar som gått åt framför datorn för att bli expert på diamanter. Men nu kan jag det mesta och om det är något som jag lärt mig är att mycket vill ha mer, något som är väldigt vanligt när man väl hamnar i diamantträsket. Tänk att så små stenar kan kosta så mycket pengar, helt galet egentligen. Diamonds are a girls best friend. Så sant, så sant.
...
Förlovningsringen är än modifierad kopia på en Efva Attling ring som jag gillade men som jag ville ha en aning bredare och med större, men färre, diamanter. Vigselringen är mer klassisk a la USA men med mindre blaffig sten för att kunna leva ett vanligt vardagsliv utan att ringen är i vägen. Jag har själv inte riktigt vant mig vid en utstående sten så jag fastnar en del så på nätterna åker den av än så länge för att spara på det fina påslakansetet som vi fick i bröllopspresent=)
...
Hoppas att ni har njutit av solen idag. Och imorgon blir det mer värme=) Jag ska ägna morgondagen åt att söka jobb, men så fort älsklingen kommer hem så blir det bad i Röfors hos svärmor. Lilltjejen har bara 3 dagar kvar på dagis, sen går hon på 6 veckors sommarlov. Då är min "semester" slut och jag som inte ens har börjat med alla mina projekt. Har skrivit en lång lista på saker som ska målas och det blev inte mindre än 13 objekt sen finns det några fler saker som behöver få lite färg om jag får en stund över, vilket jag betvivlar.
...
P.S. Angående dagens tidigare inlägg om semestertipset så är jag med och tävlar i Vings stora bloggtävling, därav det något malplacerade och långa inlägget.

Kramar

Mitt semestertips!

Semester. Smaka på ordet. S-E-M-E-S-T-E-R! Finns det något bättre? Det ordet är fullt med förväntningar, förhoppningar, oro för vädret men framförallt drömmar. Alla människor har olika åsikter om vad ordet "semester" innebär. Det som är semester för mig kanske är rena döden för någon annan. Semester kan vara att ligga hemma i en hängmatta och läsa en sommardeckare, party dygnet runt på någon grekisk bargata, tokshoppa i en storstad eller bara njuta av att komma hemifrån. För mig är de det sista alternativet som lockar mest. Att slippa en väckarklocka som ringer och och förstör mitt morgonhumör. Att slippa plocka upp efter mig själv, min man och vår dotter och inte behöva bry sig om allt skit som följer med in och lägger sig på mitt nyskurade golv efter en dag vid sjön. Att slippa berg av tvätt och disk, slippa ha dåligt samvete över de obäddade sängarna och slippa fundera på om det är okej med pyttipanna idag igen. Förutom att slippa de ovan nämnda sakerna är semester för mig att ha kul med nära och kära. Att bryta upp ifrån vardagen och göra sånt som jag gillar men som inte hinns med annars. Semester är för mig att få tillbaka barnasinnet, om så bara för några dagar. Att spela strandpingis, kasta gris i vattnet, stå på händer i poolen, göra bomben från poolkanten och shoppa osmakliga souvenirer. För mig måste en riktig semester ske utomlands på ett bra hotell med allt man behöver. Min kravlista som jag har på det ultimata hotellet och det bästa resmålet är längre än min önskelista till jul, och det säger inte lite. Jag hade nästan gett upp drömmen om att hitta det perfekta hotellet när jag förra året besökte Sunwing Resort & Spa i Side.

Hädanefter, när jag vill ha semester, kommer valet bli enkelt. När jag vill ha semester åker jag till Sunwing Resort. Där får jag allt jag vill ha och även den övriga familjen får den semester som de önskar. Dottern får äta glass i massor, hon får plocka vad hon vill och lägga på sin tallrik på barnbuffén, hon får träffa sina idoler, Lollo och Bernie, hon får dansa loss vid alla uppträdanden och framförallt så får hon bada! Jag själv och min man kan ligga i timtal i skuggan eller solen och läsa pocketbok efter pocketbok. Men lika lång tid som vi spenderar på land spenderar vi i poolen. I vattnet blir jag som ett barn på nytt och jag verkligen njuter av att simma runt i det perfekt tempererade vattnet. Vattengymnpan på förmiddagen är obligatorisk för min del. Även maten är mycket god, vi brukar varva mellan hotellets restauranger när det är dags för middag men några kvällar bryter vi mönstret och letar upp nya restauranger på orten vi befinner oss.

Foto: Madeleine W - House of W
Första gången vi besökte ett Sunwing Resort var förra sommaren då vi åkte till Side i Turkiet då vi bodde på Sunwing Resort & Spa Side Beach Då hade vi även med oss mina föräldrar och även de hade en underbar vecka. Vi kom fram till att vi avverkat de flesta Turkiska turistorter och även de flesta medelhavsländerna under våra tidigare semestrar men alla var överens om att Side tog hem första priset och likaså gjorde Sunwing Resort Hotel & Spa. Trots att de är närmare 50 hade de minst lika kul som småungarna i babypoolen. Rummen var dessutom riktigt snyggt inredda, något som är viktigt för mig, och det var svalt och skönt på nätterna, något som är viktigt för min man. Stämningen på hotellet var lugn och gemytlig och det var skönt med nästan enbart skandinaviska gäster. Poolerna var lagom stora och det fanns pooler för alla åldrar. Den solskyddade lekparken var populär och kvällarnas uppträdanden uppskattades av både liten och stor. Även barpersonalen förtjänar ett eget omnämnande med sin spontana barshow.

Foto: Madeleine W - House of W

Även Lollo och Bernie förtjänar ett speciellt omnämnande. Dessa två figurer vann vår då 1 åringa dotters hjärta för all tid och evighet. Inte en natt har passerat utan att Lollo sovit vid hennes sida, och behöver jag ens påpeka att vi kan deras skiva bättre än våra egna personnummer vid det här laget. Och varje gång vi ser, eller hör, ett flygplan pratar hon om Lollo och Bernie och att hon har träffat dem och stolt som en tupp är hon.  Vår dotters kärlek till Lollo och Bernie är bara den en orsak till att åka till varenda Sunwing Resort som finns.

Side som turistord bör ockå nämnas. Trots avståndet tog vi oss in till Side några kvällar (enkelt och billigt att åka minibuss, taxi bör undvikas för det är sjukt dyrt) Jag rekommenderar att man åker in hit minst en kväll för staden är verkligen en riktig pärla. Här finns det mesta för att sätta lite krydda på semestern. Njut av den vackra solnedgången vid hamnpromenaden, lek turist vid Apollos tempel och förundras över utsikten, titta på den magnifika teaterruinen, hitta en mysig restaurang med havsutsikt och passa på att shoppa lite (finns massa snygga skor och smycken och glöm inte att köpa äppelthe, mums!). Detta är en stad både för dem som vill uppleva kultur, romantik, äta god mat och shoppa eller bara bryta av från livet på hotellet, Stadskärnan är relativt liten så det är lätt att ta sig runt. Om du behöver få dina ringar putsade eller rentav behöver köpa en förlovningsring (förlovning i Side är ett kanonval, svårt att hitta ett mer romantiskt ställe) rekommenderar jag ett besök hos någon av de seriösa guldsmedsbutikerna. Vi har inne på ett ställe på huvudgatan för att kolla på vigselringar för skojs skull och vi blev oerhört trevligt bemötta och blev bjudna på the medan vi pratade om diamanter och under tiden fick vi våra ringar rengjorda - helt gratis. Jag kan säga att de aldrig har varit så gnistrande!
Foto: Madeleine W - House of W
Tack vare vår underbara semester i Side förra året har vi bokat en ny resa och i år ska vi våga oss på att prova ett nytt Sunwing Resort, nämligen i Sunwing Resort & Spa Sandy Bay på Cypern. Mina föräldrar ska med även den här gången och vi har även lyckats locka med flera släktingar. Som bröllopspresent fick vi välja valfritt resemål i hela världen. Maldivernas vita stränder valdes bort till förmån för en veckas plask och lek på Sunwing Resort med halva släkten - det säger väl allt! Jag hoppas och tror att jag öven denna gång kommer få njuta av 100% semester.

New york!



Nu är det klart, i höst åker vi till New York. Det blir vår andra bröllopsresa i år. Den första resan blir i augusti när vi åker till Cypern, en resa som vi fick i present av min familj. Det blir inte så mycket till bröllopsresa egentligen eftersom både Lilltjejen, min mamma och hennes man och även min morbror Dennis och hans sambo Maria och deras son Charlie ska åka med. Men några kvällar ska vi allt hinna njuta av ensamheten. Att vi är så många som ska åka gör mig ingenting, jag tycker bara att det är kul med folk runt omkring mig. Men för att få en helt egen semester så valde vi att boka resan till New York. Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar julen och det har alltid varit en dröm för mig att åka till New York runt jul. Och nu är det äntligen dags, 29 nov åker vi och stannar 5 nätter. Its a dream coming true! Det kommer förhoppningvis bli en hel del romantik med häst och vagn i central park, skridskoåkning vid Rockefellar Center eller Wollman rink, mysiga restaurangbesök men vi ska även turista lite, njuta av julstämningen, se nån musikal på Broadway och framför allt blir det en massa shopping! Så nu får jag ha köpstopp hela hösten så att jag kan unna med massor i NY.=) Måste självklart också se Carries trappa från Sex and the City och kanske att jag kan lura med J på Sex and the City turen.=)

Världens bästa NY-låt! Soundrack till Sex and the City.
Vi hade tur som fick tag i superbilliga flygbiljetter med Lufthansa, endast 3500:- per person plus att vi fick presentkort på Ticket i bröllopspresent. Och boende hittade vi också ett kanonställe till ett bra pris. Så nu planerar jag resa för fullt, det sägs ju att halva nöjet när det gäller semester och resor är att planera ch det håller jag absolut med om. Sitter och kollar av vart vi vill gå och markerar på kartan i guideboken, finns ju så många måsten när man för en gångs skull tagit sig till USA. Jäklar vad jag ska äta Donuts och B&J glass för att inte tala om allt amerikanskt godis som jag vill prova som man tidigare bara sett på film.
...
Nu är det storstädning som gäller. Väntar fortfarande på att få hem dammsugarpåsar och har väntat en vecka nu. Får PANIK när jag inte får dammsuga varje dag. Har jag tur så kommer de idag så jag kan ju roa mig med att vika tvätt så länge.

Kramar

tisdag 28 juni 2011

Sommar och sol

Foto: Madeleine W - House of W
Lek i poolen med ny baddräkt från H&M
Nu är verkligen sommaren här! Försommaren börjar närma sig övergången till högsommar. Som jag nämnt tidigare ör försommaren min bästa tid på året (bortsett från julen) och när det blir för varmt lider jag lite. Jag gillar inte att tokpressa från morgon till kväll, speciellt inte när det är så här hett och jag inte har tillgång till bad på nära håll. Jag och Lilltjejen har spenderat dagen hemma hos min mamma där det åtminstone finns en liten uppblåsbar pool att svalka sig i.
...

Foto: Madeleine W - House of W

Sitter och försöker få bort mina gelenaglar från bröllopet och det är lättare sagt än gjort. Hade tänkt att fylla på dem men mina naglar växer så fort, precis som mitt hår, så trots att det bara har gått 3 veckor sedan jag gjorde dem så ser de förjävliga ut. Får väl se om det blir några naglar kvar när jag är färdig.
...
Har precis kollat på Allsång på Skansen och jag måste säga att Måns gjorde ett kanonjobb! Brukar inte titta men det hör ju trots allt till sommaren. Nu är det Morden i Midsomer som gäller, en riktig sommarfavorit!

Kramar

måndag 27 juni 2011

Nu är jag fru!

Foto: Privat
Utanför kyrkan efter vigseln
Nu är jag äntligen gift! Efter ett års planerande och veckor av oro och nervositet var det äntligen min tur att, på skakiga ben, vandra fram till altaret med min älskling vid min sida. Dagen kan bara sammanfattas med ett ord - underbar! Trots att samtliga vädersajter var eniga om att det skulle regna från morgon till kväll så hade de tack och lov fel. Vädret var perfekt, soligt och lagom varmt. Visst kom det en liten skur strax innan vigseln så några droppar på brudklänningen fick jag vilket ska betyda tur, och åskan mullrade när vi var i kyrkan, men det gjorde ingenting. Tänkte berätta lite om dagen i korta drag, tyvärr har jag ännu inte så många bilder att visa, dock har jag sett fotografens bilder och de är helt amazing! =)
...
Dagen började när klockan ringde kl: 06.30 då hade jag redan legat vaken en stund. Jag började med att gå ut och ställa mig i solen och bara njuta av att ha hela dagen framför mig. Sen bar det av till salongen när min morbrors sambo Gabriella fixade iordning mitt hår (jag blev supernöjd, precis som bilden jag haft i mitt huvud) och därefter blev jag sminkad. Mina två tärnor, Moa och Emelie, kom ner och gjorde oss sällskap och vi drack lite champagne och åt frukost. Lilltjejen kom också ner en sväng och fick sitt hår lockat. Mamma hade med sig brudbuketten som var över alla förväntningar, vita och ljusrosa pioner med lite brudslöja och strutsfjädrar och under buketten hände det antika spetsar och gråa sidenband.
...
Därefter åkte vi tre till Julita för att möta upp J, hans kompis och fotografen och checka in på Åttkanten som var vår bröllopssvit. Klänningen och slöjan sattes på och jag bättrade på sminkningen. Vid det här laget hade stora moln dragit in över oss och åskan började mullra så vi passade på att ta några bilder ute på bryggan utifall det skulle bli regn resten av dagen. Sedan åkte jag med mina tärnor till kyrkan där J och Lilltjejen väntade. Mina tärnor rättade till slöja och klänningn en sista gången innan de gick med prästen in i kyrkan. Unde rklockringningen, och när ingångsmarchen började spelas, är för mig de mest känslosamma minuterna i hela mitt liv (förutom vid Lilltjejens födelse). Tårarna började rinna och jag var väldigt rörd när vi började gå mot altaret så jag hade svårt att titta på gästerna för jag var rädd för att börja gråta ännu mer.
...
Hela vigseln flöt på bra och den gick väldigt snabbt. J:s syster sjöng Everything I do och Kärleksvisan vilket är två väldigt btydelsefulla låtar för mig. Etter vigseln blev det lite mingel och fotografering utanför kyrkan och sedan åkte vår lilla familj häst och vagn till Julita gård och blev avsläppta utanför herrgården. Att åka häst och vagn varen riktig höjdare, vi blev bjudna på bubbel av det mysiga paret som körde och vi fick en stund för oss själv och chans att slappna av.
...

Foto: Privat
En liten sammanfattning av dagen i bilder

Fotografen mötte upp oss vid herrgården och vi hann med att ta några bilder innan alla gäster kom och det var dags för gruppbilder. Därefter gick alla gäster till festlokalen för mingel, tipspromenad och snittar medan vi fortsatte med fotograferingen på fler fina platser i över 1 timme.
...
Efter fotosessionen blev det brudskål och ännu mer mingel och sedan var det dags för middag. Det bjöds buffé med fläskfilé, lax, kyckling etc etc. DEt var hur gott som helst och nästan all mat gick åt.  Efter de första talen tackade fotografen för sig och åkte hem. Det var många som höll tal och som hade ordnat med lekar vilket var jättekul.
...
Bröllopstårtan var gudomlig, den innehöll jordgubbsmousse, vaniljkräm och vitchoklad och vit marsipan. På toppen var det en liten blomsterdekoration i samma tema hos brudbuketten, några vita pioner och en fjäder. På den vita marsipan var det ett W med vit kristyr som dekoration. Det blev inte mycket kvar av tårtan, så god var den. Till och med J som avskyr tårta tyckte den var god.
...
Sedan var det dags för brudvals och därefter satte festen igång och det var fullt drag på dansgolvet. Vid tolvslaget gjorde vi ett försök att skicka upp rislykotor från Thailand men pga av att vinden blåste åt fel håll fick vi nöja oss med fyra stycken. Vid 01.30 förklarade jag för min nyblivna man att det var dags att dra sig tillbaka och vi tog oss tillbaka till åttkanten. De gäster som var kvar fortsatte partyt till 03.30 innan de också letade reda på sängen. Lagom när vi kom tillbaka till åttkanten gick strömmen (troligtvis pga av åskvädret som vi tack och lovv inta märkte mycket av) så jag var allt bra mörkrädd när vi låg där i sängen med vågorna som slog och trädkronorna som blåste. Bara tanken på att vi var helt ensamma (de andra gästerna bodde på en annan del av området) gjorde mig lite skarjsen och vi bodde mitt emot herrgården där vi fått berättat för oss att det minst sagt spökar. Till slut somnade vi i alla fall och dagen efter var det paketöppning med de gäster som sovit kvar innan vi plockade ihop allt och packade in oss i bilen och for hem.
...

Foto: Privat
Presentöppningen dagen efter
Sammanfattningvis kan jag säga att dagen var perfekt på alla sätt och vis och det känns så skönt att veta att alla gäster var lika nöjda som vi. Flera sa att det var ett riktigt sagobröllop och att jag hade lagt nivån väldigt högt som det kommer bli omöjligt för andra att slå. Sånt värmer i hjärtat, inte minst efter allt jobb som jag har lagt ner. Det som förvånade mig mest var att jag var så coollugn hela tiden innan vigseln, jag var inte ett dugg nervös konstigt nog. All oro jag känt innan var som bortblåst viket kag var tacksam för, dock skedde den en del "missar" eller saker som kunde gjort annorlunda men sånt är livet. Blan annat kan jag säga att klänningen gjorde att jag inte kunde ta djupa andetag på hela dagen och gav mig skavsår på höften och det är allt annat än lätt att traska runt i högt gräs och grus med en slöja på 3meter och ett tungt släp på 2 meter.;) Men huvudsaken är att vi är nöjda med vår dag och det är vi verkligen.=) Ett stort tack till alla våra gäster som gjorde vår dag oförglömlig!
.....
Visar ett fåtal bilder från dagen som är tagna av några av gästerna i väntan på de "riktiga" bröllopsbilerna. Jag är väl medveten om att bilderna inte är de bästa men de bilder som fanns i min mammas kamera är de enda jag har fått tag i hittills så ni får hålla till godo med dem.=) 

Kramar

Marängtårta med jordgubbar, hallongrädde och mjölkchokladtryffel


Foto: Madeleine W - House of W
Som utlovat tänkte jag dela med mig av receptet på marängtårtan som jag gjorde på midsommarafton. Hur enkelt som helst men chokladen ska stå i kylen några timmar så man bör förbereda den i god tid. Detta var andra året jag gjorde den och de verkar som att de flesta tycker att den är god. En enkel sommartårta som passar lika bra till vardags som till fest.

Tårtan kan med fördel serveras med lite glass. Två saker att tänka på är att chokladtryffeln får inte bli för kall så att den blir stenhård. Är den hård så låt den stå framme en stund annars finns risk för att marängen spricker när man brer på chokladen. Jag rekommenderar att lägga på chokladen och grädden precis innan servering för det rinner och marängen smälter ganska fort. Det fick jag själv erfara när tårtan hamnade i mitt knä förra året när vi satt i bilen.

Nu ska Lilltjejen lämnas på dagis och jag ska ta tag i alla måsten.
Ha en bra dag!
Kramar

Foto: Madeleine W - House of W

söndag 26 juni 2011

Midsommar!


Foto: House of W
Lilltjejen är midsommarfin

Nu är midsommarhelgen över för i år och det betyder därmed att vi går mot mörkare tider. Men än är det tack och lov lång tid kvar av sommaren. Midsommarafton spenderades hemma hos min mamma med familjen, några släktingar och några vänner. Det blev brännbollsturnering, 5-kamp, sill och potatis och grillat i mänger som sig bör den dagen på året. Jag hade även slängt ihop en jättegod och superlätt marängtåra vars recept jag tänkte dela med mig av senare. Tur med vädret hade vi också för första gången på så länge jag kan minnas. Det var en mycket trevlig dag och kväll. Gårdagen var lugn och vi var bara hemma och njöt av ledigheten, annat var det förr när midsommardagen var en riktig partyhelg. Även idag har vi tagit det lugnt. Lilltjejen har badat i mormors pool med kusin Thyra och därefter blev det en cykeltur till Djupmyra där vi bjöds på jordgubbar och glass.


Foto: House of W
Hela familjen på samma bild dagen till ära
 
Nu njuter jag av tystnaden i soffan med datorn i knät och You got mail på tv:n - så som en söndagskväll ska spenderas med andra ord=)
...
Bjuder på några bilder från vår midsommarafton, hade fullt upp med att anordna tävlingar så det blev för en gångs skull inte så många bilder.
Kramar
...

Foto: House of W
Min mamma, goa Gabriella och lilla Thyra



fredag 24 juni 2011

Trevlig midsommar!

Det var ett tag sedan senaste uppdateringen, efter bröllopet har jag varit så mentalt utmattad så jag har prioriterat annat. Nu börjar jag äntligen landa så snart kommer inläggen att dugga tätare igen. Jag har en massa att berätta om och många bilder att visa - inte minst från bröllopet. Men ha en underbar midsommar! Det ska jag ha med brännboll, kubb, 5-lamp, grillat, tårta och några glas vin med familj, släkt och vänner,
Kram på er

fredag 10 juni 2011

Vi gör dagen till vår!

Nu är det äntligen dags! Imorgon är den dagen som jag längtat efter sen jag var liten och planerat för i över ett år. Det är VÅR dag! Pusselbiterna har fallit på plats och jag är nervös, lite pirr i magen, men samtidigt laddad. Nu kör vi! 11 juni 2011 kommer bli en av de bästa och häftigaste dagarna i mitt liv. En dag av kärlek. Även om allting mot förmodan går fel och reget öser ner så spelar det ingen roll, för jag får min man, min stora kärlek. Det är det som är det viktiga, vi gör dagen till vår.

De två viktigaste orden just nu:
ANDAS och NJUT!


Foto: House of W
En av de vackraste bilder som jag har tagit i år.
Jag tillägnar den min blivande man på vår dag.
Du och jag älskling...


måndag 6 juni 2011

Bröllopsinspiration

Tänkte visa en samling bilder som beskriver dagen D. Jag vet, en rörig samling bilder är det men det får vi leva med idag. Här är bild på min klänning, min slöja, mina skor, mitt strumpeband och även några bilder på hur jag tänkt med dekorationerna. Känslan som ska förmedlas är romantisk vintage - gamla udda bestick, linneservetter och spetsar, tylliga dukar, sommarängsblommor i gamla plåtburkar och glasflaskor. Fjädrar, udda ljuslyktor, gamla böcker, fotografier och handgjord gästbok etc. Tror att det kan komma att bli jätte bra. Det som har varit viktigt för mig är att det ska vara så mycket gamla saker som möjligt, och det som inte är gammalt ska vara i gammal stil. Inget bord ska vara det andra likt, förutom basen som är densamma. Hoppas att verkligheten blir lika bra som i mitt huvud.
Kramar

söndag 5 juni 2011

Skor från Zara



Zara är en butik som jag gillar när det gäller barnkläder. Hade min ekonomi vart obegränsad hade jag säkert köpt alla barnkläder därifrån. Tyvärr la butiken i en av grannstäderna ner för något år sedan så nu blir det till att åka till Stockholm om det är något jag vill ha. Positivt är ju att det numera finns en webbshop där man kan beställa ifrån, mindre positivt är att allting jag vill ha alltid är slutsålt. Egentligen är jag inte så förtjust i Zarabutikerna, de är röriga och man får nästan krypa runt på golvet för att kolla på skorna. När jag besökt Zara i Frankrike hade skorna en egen avdelning, vilket var bättre, och generellt har skorna väldigt bra piser. Något att tänka på är att barnkläderna från Zara är extremt små i storlekarna. Har aldrig köpt barnskor därifrån men jag har hittat många fina så jag kommer nog beställa några ganska snart. Kollade efter skorna när jag var i Sthlm här om dagen men det var helt utplockat.

Hela kvällen har gått åt till att stryka och vika 60 servetter och göra klart festprogrammens insida. Roligare kan man ju ha en solig söndagskväll. Imorgon hoppas jag på några timmars sol och bad. Ska även färga håret en sista gång innan lördag och även ögonbrynen ska få sig en omgång. Gårdagens dopp i sjön har satt sina spår, förkylningen kom tillbaka med full kraft och jag mår som jag förtjänar. Men förhoppningvis blir det bättre innan helgen.
...
Inläggen duggar inte tätt just nu men ni förstår säkert varför. Har en hel dröm med inlägg och bilder som bara väntar men tiden räcker inte riktigt till.
Ha en underbar nationaldag imorgon kära vänner!
Kramar

lördag 4 juni 2011

1 vecka kvar!

Nu börjar bröllopsnerverna att sätta in på riktigt. Allt handlar om bröllopet, vi pratar om bröllopet, jag drömmer om bröllopet tec... Alldeles för mycket kvar att göra, tack och lov att det är långledigt den här helgen. Jag är på ett sätt väldigt dum som inte delegerar ut uppgifter men jag har så svårt att släppa kontrollen. Det kommer bli jobbigt att lämna över ansvaret till andra under bröllopet. Eftersom jag är en sån kontrollmänniska och perfektionist och jag har planerat och drömt varje dag i över ett års tid och nu ska jag bara lämna över allt till människor som jag litar på men som långt ifrån är lika insatta. Men det kommer gå jättebra! Om bara vädret håller i sig och förkylningen försvinner så blir det bra. Får inte glömma bort att njuta av dagen.
Kramar
Foto: House of W

torsdag 2 juni 2011

Diamonds are a girls best friend...

Foto: Henrik Mill på Uppdrag Media
Idag har det varit 100% fokus på bröllop. Festprogram, drinkbiljetter och tipspromenad är några av de saker som jag pysslat med idag. Men än är det en hel del kvar innan jag kan slappna av, så det blir till att köra hårt hela helgen. Ser fram emot helgens värme, då ska det tokpressas för att få en fin färg till bröllopet.
...
Fick en försenad morsdagspresent idag, 20 röda rosor och Lantliv. Han är väl för söt min andra hälft. Vi var inte riktigt i form att fira morsdag i söndags med tanke på möhippan och svensexan i söndags.
CD skivan som jag beställt till ingångsmarschen i kyrkan kom också idag. Den är beställd från USA så jag var orolig för att den inte skulle hinna komma. Fick rysningr när jag lyssnade på låten, helt galet vad nervös jag blev. Canon in D heter låten och den framförs av en stråkorkester. Jag har velat gå in till den i kyrkan sen jag var 15 år, är så tacksam för att jag fick tillstånd av kyrkan att spela låten på CD då jag vet att många kyrkor är väldigt restriktiva och kräver levande musik.
...
Dagens bästa - fick hem vigselringen och den är så vacker och satt perfekt ! Är så nöjd och kan knappt vänta tills jag får sätta på mig den på riktigt. Bara 10 dagar kvar nu...
...
Grillen är tänd så en riktig sommarmiddag står snart på bordet.
Kramar