torsdag 29 september 2011

Min bästa storstadssemester

Det var knappast kärlek vid första ögonkastet första gången jag besökte London. Med handen på hjärtat kan jag ärligt säga att tre dagar var mer än tillräckligt och jag lovade mig själv att aldrig återvända. Kanske berodde det på sällskapet. Kanske berodde det på det dåliga vädret. Kanske berodde det på mina höga förväntningar som inte infriades. Kanske berodde det på min långa lista med allt jag ville se och göra och där inte ens hälften hann bockas av. Kanske berodde det på att jag egentligen var alldeles för pank för att kunna shoppa så mycket som jag ville. Missförstå mig inte nu, att fönstershoppa i London ÄR roligt men inte hela tiden. Något vill man ju handla när man är i en av världens bästa shoppingstäder, i alla fall om man älskar att shoppa som jag gör.
...
Mot alla odds återvände jag till London några år senare. Närmare bestämt 2010. Och denna gång blev jag kär. Jag satte mig på planet helt utan förväntningar. Jag skulle shoppa, punkt slut! Och shopping blev det, men framförallt lärde jag känna staden och jag lärde mig att uppskatta den. Visst, engelsmän är inte världens trevligaste men känslan av sammanhållning man får när man sitter på en lokal pub är oslagbar. Vädret är inte heller det bästa, man får välja en bra årstid och hålla tummarna. En försommardag i London när solen tittar fram är svårslaget. London är dyrt, speciellt om man går in för att vara 100% turist, så visst är det en fördel med en tjock plånbok. Dock ska det påpekas att London är mycket billigare idag än för några år sedan eftersom pundet har försvagats och man kan ha väldigt kul och shoppa billigt om man bara är lite påläst. Till exempel är British museum helt gratis och där finns så mycket att se att man kan gå runt i en vecka utan att ha sett allt. Vad som fick mig att ändra min uppfattning om London vet jag inte riktigt, kanske var det just att jag inte hade några förväntningar utan tog en dag i taget. Jag hade några förslag på vad som fanns att göra och vad som intresserade mig och sen körde jag på det som kändes rätt för dagen.

Foto: Madeleine W - House of W

Jag rekommenderar att man införskaffar en bra guidebok innan man åker till London, antingen köper man en eller lånar på biblioteket. Fördelen när man köper en egen är att man kan anteckna i boken lite som man vill vad som varit bra och dåligt utifall man planerar att åka tillbaka. En guidebok är även bra för att få en överblick över hur stort London faktiskt är och vilka stadsdelar man vill besöka, vart de stora turistattraktionerna ligger men även för att hitta nya guldkorn. På så sätt har man lite större koll på vart man ska och kan därför planera sina dagar lite enklare.
...
Under mitt andra besök i London hann jag med en massa kul men jag fick även prioritera bort en hel del. Att gå igenom allt som finns att göra i London skulle resultera i världens längsta blogginlägg och det finns många andra hemsidor och guideböcker som gör det jobbet bättre. Men nedan har jag sammanfattat de aktiviteter som jag har besökt och aktiviteter eller platser som jag rekommenderar lite extra mycket är markerat i rött. Det är väl egentligen ingen av dessa aktiviteter/turistfällor/platser som jag inte rekommenderar, vill man uppleva London som turist är det detta man bör se och göra. Men självklart ska man låta sina egna intressen styra. Att bara sätta på sig ett par sköna träningsskor och promenera utan mål fungerar lika bra, det är då man hittar sina egna ställen som inte är "turistiga" men som ger Londonresan det där lilla extra.

I London finns något för alla, intressant historia för den kulturella, museum för alla smaker, shopping för alla plånböcker, barnvänliga aktiviteter och klassiska turistfällor. Själv vill jag gärna uppleva lite av allting och det är jättebra att på förhand veta vad man vill göra och se, men räkna inte med att hinna med allt, för det är då man blir besviken! Man hinner med mycket även om man bara stannar några få dagar. Däremot är det mycket man inte hinner med oavsett hur många gånger man besöker London, det händer något nytt hela tiden och det finns så mycket att uppleva vilket gör det omöjligt att hinna med allt - just detta gör London till en Europas mest spännande städer.
...
En sak som gör att jag verkligen gillar London är att allt är så enkelt. Det är enkelt att ta sig dit - flyresan är kort och det behöver inte kosta många kronor. Det är enkelt att kommunicera - att alla pratar engelska känns tryggt och underlättar när man ska upptäcka staden. Det är enkelt att ta sig runt, vare sig man använder fötterna, taxi, buss, metro eller det mer turistiga alternativet - hop on and off bus.

Foto: Madeleine W - House of W
Som den småstadstjej jag är gillar jag att dra iväg några dagar och känna på pulsen i en storstad. Just tanken på alla möjligheter en storstad kan erbjuda är härlig. Jag kommer helt klart att återvända till London flera gånger för jag har fortfarande mycket kvar att uppleva och upptäcka. Dock får London vänta, för nästa storstad som väntar på finbesök är New York och då kan jag lova att mina förväntningar är höga.

Tillägg: Jag ber om ursäkt för bildkvaliteten som är under all kritik. De bilder jag hade från London tagna i nutid fanns på en datorn som har gjort sitt. Fick därför leta upp redan framkallde bilder tagna med en kamera från sent 90-tal och helt enkelt scanna in dem. Jag försökt göra dem lite mindre gryniga så att man åtminstone ser vad de föreställer men man kan inte göra guld av kattskit så som sagt, jag ber om ursäkt.

Kramar

lördag 10 september 2011

Lite bilder från förra helgen

Foto: Madeleine W - House of W
Kom precis hem från en timmes promenad med Makenoch Lilltjejen. Så härligt väder ute men vi hörde åskan mullra precis innan vi kom hem. Igår tog vi en ännu längre promenad, vi gick ut till Dollarstore för att kolla läget och för att jag ville veta hur långt tid det tar att gå utifall jag får för mig att promenera till jobbet nån gång i vår.
...
Ligger lite efter i uppdateringen känner jag. Men det får vara som det är med det. Har egentligen inte så mycket att rapportera för dagarna ser typ likadana ut förtillfäellet. Och med köpstopp dessutom är det inge kul att nöjessurfa på kläd - och inredningssidor heller. Dessutom är jag utan kamera för tillfället vilket ungefär känns som att vara naken.
...
Dagens bilder är från Jädersbruksdagarna som var förra helgen. Det var första gången jag var där och troligtvis sista. Fanns inget som direkt tilltalade mig, betala för att kolla på rostiga traktorer är inget för mig. Trevligt sällskap hade jag i alla fall.

Nu blir det skogen!

Kramar

Foto: Madeleine W - House of W

fredag 9 september 2011

Äntligen fredag!

Idag är den dagen då det ska soffmysas, Idoltittas och pizzaätas! Det ska drickas Cola och ätas popcorn. Sen blir det lite Irene Huss och SOA. Och lite helgplanerande måste hinnas med, som det ser ut nu blir det svampplockning, klassträff, flytta in utemöblerna och kalas för "Gaga" (min mormor och Lilltjejens gammelmormor vilket hon inte kunde uttala när hon var mindre så då kom hon på en härlig förkortning som har fått hänga kvar) Nice helg!

Ha en trevlig helg ni också och fredagsmys ordentligt!

Kramar

torsdag 8 september 2011

På prispallen igen!


Fick återigen pris i Vings bloggtävling! Denna gång kom jag trea och fick 1000kr i presentkort hos Ving. 6000kr hittills, kanske blir en gratis semester nästa år, det hade i alla fall blivit det om jag hade åkt själv. När man har man och barn räcker inte 6000 särskilt långt tyvärr. Men en glad skit är jag ändå!=)
...
Vings motivering värmde i hjärtat:

House of W – Här har vi en tjej som pluggar till butikschef, men vi funderar på om hon inte ska börja jobba med marknadsföring istället? Vi tackar för en snygg och inspirerande reseberättelse som ger massor av resesug.

Ska jag vara helt ärlig så förutom att jag är utbildad butikschef har jag ju också en examen i företagsekonomi med inriktning på just marknadföring. Detta betyder dock inte (tyvärr) att jag är särskilt bra på det här med marknadsföring. Men tydligen är jag kanske bättre än jag tror.
...
Nu är det nya tag som gäller med denna månadens tema "Min bästa storstadsemester", först tänkte jag hoppa över den här månaden eftersom jag inte har några bilder trots att jag besökt många storstäder. Men efter lite letande hittade jag några gamla (väldigt dåliga) bilder som är tagna med en gammal hederlig kamera. Så med hjälp av en scanner och lite fix med bilderna så verkar det som att det blir ett bidrag den här månaden också så småningom.

Shit vad det går bra just nu. Började den här veckan med världens depp och ville knappt gå ur sängen. Tänk vad fort det kan vända. Fast än är det långt till toppen på berg och dalbanan. Men efter regn kommer solsken - förr eller senare.

Kramar

Här ska jag jobba!

Tack för alla gratulationer, både här och på Facebook! Många har varit nyfikna på var jag, förhoppningvis, ska spendera de kommande åren av mitt yrkesliv. Jag ska jobba på Dollarstore som ska öppna här i Arboga. Vissa kanske inte tycker att det är särskilt fancy men jag är så jäkla nöjd! Det verkar vara ett kanonbra företag som månar om sin personal, roliga produkter, fartfylld arbetplats och framförallt  - mycket goda utvecklingsmöjligheter! Dessutom slipper jag pendla och därmed slösa tid och pengar på att sitta på ett tåg. Och det är sånt som är viktigt för mig.
...
Många som inte jobbat i butik tror att det är superkul att jobb med kläder eller skor. Och visst, gillar man kläder så får man med sig mycket skoj hem till rabatterade priser. Men jag kan ärligt säga att jobba på BikBok (som jag gjorde för 100 år sedan) var det tråkigaste jag har gjort. Kan bero på att det är en liten butik och jag tror säkert att det är roligare att jobba i en större kedja. Att vika samma tröja var tionde minut i brist på annat att göra är inte stimulerande för fem öre. Kan tänka mig att det är ännu värre i en skobutik. Dessutom blir man så trött på kläder så när man väl är ledig har man inte alls någon lust att shoppa, så de enda kläder man köper är de som finns i den butiken man jobbar i. Och det är rena döden för en shopoholic som jag.
...
Så det ska bli sååå kul att få jobba med en salig blandning av produkter som ständigt strömmer in i butiken. Inga lugna stunder, inte stå i ett hörn och se snygg ut - utan hårt arbete! Att dessutom få vara med och bygga upp butiken från grunden, att få vara med från dag ett och hjälpa till att etablera Dollarstore i södra Sverige ska bli en riktig rolig utmaning. Det kommer bli tufft som sjutton (har byggt upp en butik förut och då var det 12 timmarspass som gällde) men när en grupp nyanställda gör det tillsammans så fungerar det bättre för sammanhållningen än alla firmafester i världen=)

Kramar

onsdag 7 september 2011

Jag har fått jobb!

Äntligen! Den 3 oktober börjar jag på mitt nya jobb som butikssäljare. Tyvärr blev det inte jobbet som butikschef men det gör inte så mycket, får ta den långa vägen istället och jobba mig uppåt vilket på många sätt kan vara en fördel. Tjänsten är på 75%, helt lagom när man har barn på dagis. Blev superglad när de ringde igår, nu har man ett problem mindre. Tycker att det ska bli så kul! Hoppas att det är lite kul folk som ska jobba där, för jobbarkompisar är det som jag saknat mest nu när jag har pluggat.

I am so happy, happy, happy happy!

Kramar

lördag 3 september 2011

Helgrapport

Hej alla söta!
Har haft fullt upp så bloggen har fått vila i några dagar, men kul att se att så många kikat in ändå=)
Igår kväll var jag hemma hos fina Josefine med ett gäng tjejer och käkade och drack några glas vin. Supermysigt och lättsamt. Mer sånt i livet tack! Ganska skönt att inte toksupa eller gå ut på krogen, ut att helt enkelt nöja sig med några timmars umgänge (tänkte skriva samkväm, enbart för att det är bland de fulaste ord jag vet). Gårdagen var en ganska stor utmaning för min del. Som nybliven ickerökare var en vinkväll med rökande sällskap en ganska tufft. Var nära att följa med ut på några bloss. Men jag fixade det! Kändes riktigt skönt att få en bekräftelse på att man kan ha lika kul utan cigaretter. 2 veckor utan skiten nu! Några bilder från kvällen tagna med Ajfånen i dåligt ljus.


 Efter en lång sovmorgon så tog familjen tag i förrådet. Så skönt att slänga en massa skit! Två fulla bilar blev det med skräp till tippen. Det hade blivit två vändor till om inte tippen haft så snåla öppettider, så resten åker nästa vecka. Helt sjukt vad mycket skit man spar på sig. Till exempel kan jag tala om att jag har inte mindre än 10 kartonger med julsaker. Men så är jag en riktig julnörd också. Jag blir lite sentimental när jag rensar så även fast jag var ganska iskall idag så hade jag har inte hjärta att slänga allt och några kartonger ska jag skicka iväg på loppis. Hittade faktiskt en hel del kul som har fått flytta in efter några år ute i kylan - lite kläder, porslin, glas och leksaker.
...
Ikväll blir det filmkväll med Maken ( ja han får heta så i bloggen framöver). Lilltjejen sover några hus bort hos mormor. Cola, ostbågar, choklad och lösgodis - all in ikväll!

Kramar

torsdag 1 september 2011

Minnen och bebismys

Min fina Sandra och hennes underbara dotter Julie som är 8 veckor har kommit hem till Småstaden och hälsat på i några dagar. Så idag tog vi oss en långpromenad tillsammans med Josefine och henne härliga son Vincent. Så härligt att snacka en blandning av skit och allvar. Och imorgon blir det mer av den varan när vi har dragit ihop en spontan tjejkväll. Man blir ju nästan lite bebissugen när man träffar sånna små godingar. Med betoning på nästan. När Lilltjejen har passerat alla trotsåldrar så kan jag kanske tänka tanken utan att få panik=)
...
Bebistemat fortsatte under eftermiddagen då det var dags för Lilltjejens gardderoben att få sig en omgång. Shit vad mycket kläder! Helt sjukt att någon som inte ens fyllt 2 år har så mycket kläder. Jag hann inte ens klart idag utan måste fortsätta imorgon. Man blir lite sentimental när man går igenom alla kläder. Vissa plagg är så fyllda med minnen för att hon bar dem vid ett särskilt tillfälle. Andra plagg är bara så jäkla söta - eller små. Hennes första kläder i storlek 44, och som ändå var stora, kommer jag aldrig göra mig av med. Jag spar det mesta så länge det är i bra skick, kan vara bra att ha i framtiden. Om inte annat för minnenas skull.

Kramar

Foto: Madeleine W - House of W
Min fina tjej, lika klädtokig som sin mamma.

Min man..

Min man...
Min man hit och min man dit.
Jag säger det hela tiden, så fort jag får chansen.
Kommer ofta på mig själv med att säga "min sambo" och måste därför rätta mig själv.
Min man... känns konstigt, och lite småtöntigt... vuxet på något sätt. Och alldeles, alldeles underbart!
Om det fanns ord för att förklara den känslan.
Men då då krävs ett helt annat alfabet.

Kramar