fredag 24 februari 2012

Vårkänslor - pretty in pink!


Äntligen fredag!
Jag är hög av alla vårkänslor som spritter i kroppen! Så jäkla underbart! Energin är på topp så fort solen skiner. Det enda som sätter käppar i hjulet är min satans kropp som inte fixar mitt tempo. Foglossning delux som bara blir värre och värre. Men jag kämpar på tills jag går av för jäklar vad jag mår bra just nu!=) Ikväll kommer några fina hit för myskväll med godis och annat onödigt i mängder. Ska bli skönt att byta sällskap för några timmar följt av en sovmorgon imorgon.
...
Dagens bilder har jag hittat på nätet och fast jag egentligen inte är någon rosaälskande person så kan jag inte annat än att älska just den färgen när jag ser dessa bilder. En vacker dag ska jag kunna ta sånna grymma bilder=)

Kramar






tisdag 14 februari 2012

Vårnytt i köket!

Foto: Madeleine W

En liten alla hjärtans dagshälsning!
Jag fick Leilas nya bok i födelsedagspresent  (Tack Gabbis!) "Hello Cupcake" som innehåller massor med härliga bilder och goda recept som ska provbakas innan Lilltjejens kalas i maj. Boken känns väldigt somrig och passar bra in i mitt pastelliga kök. Något jag däremot inte gillar är Leila som person. Hon äcklar mig ganska ordentligt med sitt smöriga leende och när det dessutom är välkänt att hon är falsk som satan blir hon inte mer poppis i mina ögon. Till exempel så använder hon sig av underbart fina emaljkastruller från Reiss i sitt julprogram som inte gick att få tag i Sverige. Så en tjej med en liten butik tog kontakt med företaget och började sälja dessa strax innan jul. Dock har Leila bestämt sig att öppna en egen webb-butik med en egen kollektion (som att hon inte drar in nog med pengar) och hon har väl insett att dessa emaljkastruller är väldigt populära så hon såg till att fort som attan få ensamrätt på dessa och tjejen som sålt dessa ett tag blev förbjuden att fortsätta min sin försäljning. Att man kan vara så girig när man är snuskigt rik är mer än jag kan förstå. Men det finns en speciell plats i helvetet för sådana människor som hon. Men så länge jag slipper se henne så använder jag mer än gärna hennes recept för baka det kan hon! Och boken passar bra in bland mina andra bakböcker som precis har fått komma fram efter några månader med mer vintriga och juliga kokböcker.
...
Denna alla hjärtans dag firas i stillhet här hemma med familjen, lite extra god mat räcker för vår del. Vi var romantiska så det räckte i fredags när vi käkade lyxmat på fin restaurang i Örebro. Jag har aldrig varit mycket för alla hjärtans dag utan jag föredrar att bli uppvaktad lite mer spontant.
Kramar

Foto: Madeleine W

söndag 12 februari 2012

Härliga söndag!

Foto: Madeleine W

Hej!
Solen skiner och vårkänslorna är maxade. De krispiga tulpanerna som jag fick på födelsedagen står sig fortfarande och tillsammans med de pastelliga färgerna i köket ökar de på vårkänslorna ytterligare.  Första dagen på länge som jag inte fryser här hemma. Söndagen ägnas åt sådant som söndagar är till för - nybakad äppelpaj i soffan till Världscupen i längdskidor följt av en långpromenad i det underbara vädret. Lilltjejen är i skogen och grillar korv med sin farmor så bara tysnaden får mig att njuta lite extra. Några drag med dammsugaren väntar också. Men det är ingen brådska. Först ska jag smurfa runt här hemma i min mjuka dress och plocka lite, fixa lite och fota lite.
Njut av dagen!

Kramar
Foto: Madeleine W

torsdag 9 februari 2012

Dags för fest!


HEJ!
Fest kanske är att ta i men eftersom jag är i desperat behov av umgånge ska jag samla ihop några av mina favorittjejer för att fira mitt åldrande. Väldigt enkelt, lite fredagsmys i trevligt sällskap den 24 feb. Ska bli kul att samla alla hjärtevänner på samma ställe, har inte hänt sen möhippan. Ska bli skönt att vara utan både man och barn i några timmar och skratta tills magen värker och äta godis tills jag kräks. Alla andra får ju naturligtvis dricka vin tills de kräks men jag får nöja mig med att bli hög på socker=) Längtar!
...
För övrigt är jag hungrig men godisskåpet gapar tomt och jag har tryckt i mig alla kakor och bullar som vart över efter helgens kalasande. Försöker äta upp mig lite så att jag överlever kylan här hemma. Fett ska ju tydligen vara den bästa vinterjackan. Blir storhandling när Älsklingen kommer hem. Har skrivit en matlista för 4 veckor med tillhörande inköpslista. Allt för att undvika onödiga småköp i veckorna - en snickers här, en cola där- vilket blir onödigt stora summor i slutändan. Detta är ett av mina nyårslöften - att sluta med onödiga inköp och spara så mycket som möjligt fram till 31 dec 2012. Hittills har det gått jättebra och är hur kul som helst. Hushållsekonomi och privatekonomi är nog bland det roligaste som finns. Kanske har mina högskolestudier i företagsekonomi bidragit till något bra åtminstone.

Kramar

onsdag 8 februari 2012

Magen och jag

Foro: Madeleine W
Katthår på magen är svårt att undvika när man har världens gosigaste katt.

Får jag presentera magen, tillfällig bostad för bäbisen, även kallas "Bullen". Detta är faktiskt de enda bilder som jag tagit på magen den här gången. Annat var det förra gången då magen dokumenterades varje vecka. Problemet var att jag glömde namnge bilderna efter vilken vecka jag var i så visst har jag bilder men ingen aning om vilken vecka de är tagna i. Hittills är magen lika stor som förra gången enligt SF-måttet. Dock väger jag mer men än så länge är det inte särskilt tungt (det kommer, det kommer). Känner mig både kvinnlig och vacker än så länge trots att min kroppshydda ökar i rekordfart. Hoppas att jag slipper jättemagen som jag hade sist pga för mycket fostervatten för det var både jobbigt att släpa på men framförallt gjorde det ont! I övrigt bryr jag mig varken om vikt eller storlek. Det är ett senare problem. Så länge bristningarna och sammandragningarna håller sig borta är jag gärna gravid länge till.
...
För övrigt hade jag en härlig födelsedag med frukost på sängen. Paketet som jag skulle få hade Lilltjejen omsorgsfullt redan öppnat i smyg, hon tyckte själv att hon gjort sin mamma en tjänst och var väldigt stolt över det=) Sen blev det en liten shoppingrunda där jag fick välja vad jag ville ha. Det blev koftan på bilden (lite liten över magen men det finns ju faktikst ett liv efter graviditeten också) och en vårjacka to die for. Sedan kom familjen och släkten och jag fick en hel del fina paket och pengar. Dagen efter var pappas släkt här och firandet fortsatte.

Nu ska jag äta!
Kramar

fredag 3 februari 2012

Om jag inte var så tjock...


...så skulle dessa underbara kläder från bl.a. Odd Molly och Chill Norway stå på önskelistan. Inge kul att köpa dyra kläder när man inte kan prova dem ordentligt. Och jag skulle behöva vara lite rik också för de är lika dyra som de är snygga. JAG. VILL. HA! Nej men jag får väl fortsätta att gå runt här hemma i mitt Ullaredfynd, en marinblå onepiecekopia i teddytyg, som gör att jag ser ut som en jättesmurf. Underbart skön och trots blyga 15 grader här hemma så fryser jag inte alls. Jag får väl unna mig de söta strumporna på bilden nedan, de kan jag iaf ha åtminstonde ha ett tag. Förövrigt fyller jag år imorgon, sisådär 24 år eller nåt åt det hållet. Eller 25+, det räcker så=) Hoppas på några besökare under dagen, jag har iaf bakat en hel del och kommer ingen så äter jag utan problem upp allt själv. Lägger på mig ca 1kg i veckan just nu så 50 negerbollar gör nog varken från eller till. En sak jag inte ska göra är att städa. Att städa innan ett kalas är att som att sopa sand i öknen. Så jag skippar det.

Kramar