måndag 30 april 2012

Valborg + 4 års jubileum

Kikar in för att önska er en trevlig Valborg. Dagen firas med storstädning, pyssel inför Lilltjejens kalas och trädgårdsfix. Kanske blir det någon majbrasa också framåt kvällen. För övrigt firar jag och Älsklingen 4 år idag, kanske inte jättemycket att fira egentligen nu när man är gifta och har bröllopsdagar att sikta in sig på. Men tänk vad tiden har runnit på fort och helt sjukt vad mycket vi har hunnit med - 2 barn (nästan) varav Lilltjejen redan är 3 år (ja det gick lite väl fort där i början), bröllop, resor, flytt till drömlägenheten, flytt till radhuset från helvetet, och förhoppningsvis blir de kommande 4 åren lika roliga men kanske inte lika intensiva. Vid frukosten summerade vi lite snabbt hur drömscenariot ser ut de kommande 4 åren, hus står högst upp på familjens önskelista och därtill kommer år av renovering och några resor. Det räcker så=)

Nu ska jag ut i solen och njuta! Jag och bautamagen ska tvätta fönster och rensa ogräs.

Kramar

måndag 23 april 2012

Jippie!

Jippie nr 1: Älsklingen är äntligen hemma från London! Med presenter dessutom, bland annat ett par röda Converse till Lilltjejen och ett par vita Converse till mig. Mina var visserligen väldigt mycket förstora men tanken var god och de är ju grymt snygga att titta på.

Jippie nr 2: Jag har precis spontanköpt i syskonvagn. Jag har varit helt inställd på att åkbräda får duga till Lilltjejen men efter en shoppingtur i helgen så ångrade jag med grovt så nu är en Phil & Teds syskonvagn beställd, till ett kanonpris dessutom. Tacka vet jag nätshopping från England och USA!

Jippie nr 3: Det är så sjukt fint och städat hemma hos oss just nu, finns inget bättre än den nystädade känslan. Visserligen mår jag som jag förtjänar i kroppen efter helgens städkaos och dessutom vet jag att det inte kommer vara länge (speciellt inte när jag just nu har en byggjobbare här som byter matta i trappen) men just nu är det lovely.

Jippie nr 4: Jag har hört rykten om att solen ska titta fram snart vilket betyder på med solbrillorna och ut och powerwalka. Det behövs efter den här helgens storätande!

Jippie nr 5: Hittade precis en halv Ben & Jerryglass i mammas kyl (ja jag har rymt hemifrån medan de fixar i trappen), Half Baked, det är lycka det!

Inte fullt så jippie: 1. Jag har lagt på mig 1,5 kg vätska sen i fredags, det syns inte men det känns vill jag lova i både ben och fötter. Vätskeutrivning är det som gäller idag. 2. Börjar få lite panikkänslor inför kalaset om 2 veckor eftersom kakorna och bullarna inte bakar sig själva, tyvärr. Panikkänslorna ökar dessutom av att det kommer en bebis typ snart som för tillfället inte har en ordningfixad säng, inga tvättade kläder och definitivt ingen BB-väska. Panikkänslorna exploderar när jag tänker på hur sjukt trött jag blivit sista dagarna och när jag sedan tänker på att jag troligtvis kommer vara så här trött det kommande halvåret, minst, så undrar jag lite försiktigt om vi inte tagit oss lite vatten över huvudet när vi kom på den brillianta idén att skaffa en till som jag utgår ifrån kommer vara lika sjövild som sin storasyster?

Jippe nr 6: Det löser sig!

Kramar

fredag 20 april 2012

Tjejweekend och kalasplanering


Hej!
Medan Älsklingen är i London passar jag och Lilltjejen på att göra sånt som vi tycker om att göra och som aldrig blir gjort när pappa är hemma. Tyvärr bjuder dagen inte på något höjdarväder så promenaden och godisshopping får vänt tills senare. Under tiden ägnar sig Lilltjejen åt att "dega" medan mamman städar och plockar bort de sista resterna efter påsken. Imorse satt vi och gick igenom vad hon önskar sig när hon fyller år om ca 2 veckor. Det är en gedigen önskelista vill jag lova och det är rätt uppenbart att hon inte har en susning om att saker och ting kostar pengar. På önskelistan står bla en lekstuga, en cykel, en studsmatta, en cd-spelare och lite annat småskit som hon hittat i olika kataloger. Eftersom jag anser att hon har för mycket leksaker redan så försöker jag få henne att förstå att det här med mjuka paket är det allra bästa. Hon växer så det knakar så nya kläder i storlek 98/104 inför sommar, höst och vinter är enligt mig den bästa investeringen. Lilltjejen håller dock inte med. Men efter att ha visat henne barnsortimentet på både Lindex, kappahl och H&M så uttökades listan ytterligare. Dagens bilder visar ett axplock av vad hon vill ha.
...
Vi har även börjat planera inför hennes kalas som mer och mer börjar likna bröllopsplanering för hon vet verkligen vad hon vill ha. Får hon bestämma blir det en blandning av Hello Kitty, Pirater, Pippi och maskeradtema på hennes dag. Eftersom jag kommer vara i slutet av graviditeten på hennes kalas har vi redan nu börjat förbereda bakningen. igår bakade vi inte mindre än 100 chokladbollar som ska in i frysen fort som attan för att inte hamna i våra magar i förtid.
...
Nu ropar golven på mig, bäst att passa på medan hon är sysselsatt.


Kramar

söndag 1 april 2012

www.houseofw.se

För ett år sedan köpte jag mig en domän till min blogg och äntligen har jag fått tummen ur och lagt till den till bloggen. Så numera hittar man bloggen på www.houseofw.se. Känns faktikst lite roligare och proffsigare än den vanliga blogspotadressen. Det som är mindre roligt är att jag typ aldrig bloggar just nu. Skyller på livet som kom emellan.
...
Håller för fullt på med min nygamla hobby, att fynda saker på loppis/auktioner som desan säljs betydligt dyrare på Tradera. Hur kul som helst men det tar en hel del tid att fota bilder, redigera, skriva beskriviningar och packa. Men så länge jag tycker det är kul och jag drar in bra med pengar så är det helt klart värt det. ett bra tidsfördriv i väntan på bebisen.
...
En annan sak som tar mycket tid är min träning. Foglossningen har mirakulöst försvunnit så nu är det hårdträning som gäller. Med hårträning menar jag långa promenader varje dag, mer än så orkar inte min kropp, eller rättare sagt, mina vader orkar inte med tyngden. Men jag är så löpsugen nu när solen har varit framme, jag har fullt med spring i benen. Den här graviditeten mår jag mycket bättre än förra och tiden verkligen bara flyger fram.
...
Har även ett annat, eller kanske två, sidoprojekt som ännu är hemligt. Men jag hoppas kunna få ny blogginspiration snart, periodare som jag är. Så på återseende!

Kramar