tisdag 15 maj 2012

Prinsessan 3 år!

En kort liten uppdatering i bloggen med en bildkavalkad på Lilltjejen herself på sin stora dag den 6 maj. Det hon önskade sig mest av allt var att bebisen skulle ploppa ut så hon kunde få den inslagen i present, tack och lov gjorde den inte det till Lilltjejens stora besvikelse men hon verkade nöjd ändå med sina övriga presenter.
...
Förutom denna lilla höjdpunkt i tillvaron har livet gått på sparlåga sista veckorna. Känner att kroppen börjar bli riktigt sliten och jag passar på att vila så mycket jag bara kan, vilket inte är mycket då Lilltjejen tycker att kl 3 på natten är en bra tid att gå upp och kolla på film. Lägg sen till en snarkande karl, en snarkande katt (nästan ännu värre), ett jäkla kissande och en halvgalen bebis i magen så blir det inte många stunder över till vila. Försöker vila lite på dagen istället men det hinns inte riktigt med då det är så mycket annat som jag måste pyssla med. Än är det inget på G, förvärkarna från helvetet kommer och går och trycket neråt är enormt men så kan det ju vara länge. Här om natten trodde jag att det var på gång och jag fick en sån jäkla panik så bad till alla gudar i världen att det inte skulle vara dags. Anledningen? Jag hade inte målat tånaglarna! Herregud liksom, jag målar ytterst sällan tånaglarna men det var det enda jag kunde tänka på just då. Att BB-väskan var opackad, spjälsängen obäddad, bebiskläderna otvättade och vagnen ofärdig brydde jag mig inte ett dugg om just då. Så kan det va. Jag har alltid påstått (skyllt på) att man inte är riktigt klok när man är gravid - med all rätt dessutom!
...
Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på sista avsnitten av husfruarna och försöka kurera mig från århundradets förkylning. Så nån bebis kommer inte ut ur mig förrän jag är helt frisk och ännu är det ett tag kvar till beräknad ankomst så det är ingen störra fara.

Kramar
Morgonmys med födelsedagsbarnet. Först en stor muffins, sedan välling. Och en hel hög med presenter förstås. Lilltjejen låg och väntade länge innan mamma och pappa behagade stiga upp.

Dagens bästa - en riktig cykel! Det där med trehjuling det hoppade vi över. Ska det va så ska det va!


Hello Kittytårta, vad annars liksom. Gudomligt god!

Man kan inte vara glad jämt, speciellt inte när man blir jagad en hel dag av en mamma med en kamera. Lilltjejen har sminkat sig själv och hon anser själv att hon numera är vuxen, därav den mer seriösa minen.

lördag 12 maj 2012

Loppis och shoppingtur är det bästa tidsfördrivet!

Aloha!

I väntan på att bebis behagar komma ut så försöker jag fördriva tiden med roliga saker för att hålla humöret uppe. Det är så lätt att förvandlas till en bitterfitta så här på slutet då man knappt kan röra sig, man är svullen som en flodhäst, inte har sovit sen Sundsvall brann och de verkningslösa förvärkarna gör ont som satan och ger än förhoppningar för att sedan avta lika fort som de kom. Idag åkte jag och mamma till Köping för att byta lite kläder som Lilltjejen fick när hon fyllde och köpa lite nytt både till henne och till bebis. Dagens höjdpunkt var bakluckeloppisen som bidrog med en hel del fynd trots (eller kanske tack vare) dåligt väder. Det första jag såg var den underbara stolen, härlig turkos färg och sådär perfekt sliten som det bara kan bli efter många års användning - det skulle jag bara ha! Mamma trodde att jag skämtade, hon såg helt enkelt inte charmen i stolen som hon snabbt döpte till "Öket". När hon dessutom förstod att jag inte ens skulle måla om det tittade hon på mig som om jag vore dum i huvudet. Och det kanske jag är med detta var kärlek! Inte ens gubben som sålde den tyckte att jag var riktigt klok, han hade bara tagit med den för att ha något att sitta på. Älsklingen skakade på huvudet när jag kom hem men sa ingenting, han har vant sig vid mina hemsläpade ök.
Dagens bästa fynd - "Öket"- en turkos, nött och sjukt charmig stol för 50kr.

Förutom stolen fyndade jag en söt liten skål i gammalt vitt pressglas (man kan aldrig få för mycket pressglass till finskåpet", små söta kannor och en dockservis och en liten hylla. När jag står där med mina miniatyrsaker i handen så försöker jag intala mig själv att jag köper dem till Lilltjejen men när jag väl kommer hem med sakerna och hon vill leka med dem så får jag lite panik! De kan ju gå sönder! Så jag säger att "det är mammas", packar snabbt ihop sakerna och lägger dem på mitt hemliga ställe - en stor träkista full med små dockerviser ocha andra miniatyrpryalar. Fråga mig inte vad jag ska göra med sakerna, fortsätter samlingen att öka i den här takten så kan någon öppna ett museum med alla sakerna när jag är död. Lilltjejen ska självklart få en hel del av sakerna till den framtida lekstugan, men det får vänta något år för hon har en förmåga att tappa sakerna i golvet.
...
Mina sista fynd var gamla skålar från Rörstrand som jag köpte apbilligt och som jag kommer sälja betydligt dyrare. I love sånna fynd.

Nu är det lördagsmys med Game of Thrones.

Kramar

En söt liten skål för ynka 10kr.
En liten kaffeservis till Lilltjejen för 20kr, ett gäng små kannor för 10kr och en fin hylla till Lilltjejens kök för 30kr.

onsdag 9 maj 2012

Jag är med vagn!


Äntligen är den här! Vår nya vagn, Phil & Teds Explorer, hitskeppad från England. Är ivrig som ett litet barn på julafton. det är något speciellt med att få hem en sprillans ny vagn. Det blir plötsligt så på riktigt att det ska komma en liten bebis om inte allt för många veckor. Stod och hoppade (!!!) av iver medan Älsklingen byggde ihop den igår. Ikväll ska den testköras om bara regnet ger med sig och sedan måste jag fixa i ordning och sätta fast och bädda liggdelen till vår Urban jungle. Vagnen skulle egentligen ha kommit för en vecka sedan men de efterblivna nissarna på Posten/ICA där vagnen har varit i en vecka, har varken kört ut den som de skulle eller skickat en avi. Är så typiskt att det alltid ska krångla och man måste ringa runt och maila för att spåra sakerna. Men nu är den här i alla fall och postnissarna har fått höra både ett och annat så nu mår jag bra efter en veckas vagnpanik.
...
Är helt slut i kroppen och ryggen håller på att gå av känns det som. Kommer inte ihåg att det var så här jävligt förra graviditeten men man förtränger ju så lätt. Inte lätt att underhålla Lilltjejen när man helst av allt vill flodhästa i soffan alternativt sängen. Har åtminstone tagit mig i kragen och tvättat och städat kaosartat barnrum så nu kan jag vil en stund med gott samvete. Några kakor och lite frukt ska nog även få Lilltjejen lugn en liten stund medan jag fortsätter vårt seriemarathon, idag blir det 3 avsnitt av Revenge följt av nya Hamiltonfilmen ikväll tillsammans med Älsklingen.

Kramar

tisdag 8 maj 2012

Fru W = Big Mama!


Foto: Madeleine W - House of W
Lilltjejen påväg till mormor för Valborgsfirande med nya Converseskor!

Lite bilder från Valborg som inte bjöd på något vidare värst väder men som var trevlig ändå. Som höggravid är det inte direkt så att inbjudningarna haglar över en när det är dags för någon partyhögtid så vi fick snällt nöja oss med grillat hemma hos min familj.

Foto: Madeleine W - House of W
Älsklingen!
Foto: Madeleine W - House of W
Glad Tjej!

Tänkte visa några av de ytterst få bilder tagna på mig under den här graviditeten. Magbilder känns överskattade, kul att titta på fram till vecka 30 max, sen blir man så stor att inget annat ord än "grotesk" passar in. Och grotesk är vad jag är just nu. På bara några få veckor har min fina lilla mage exploderat och hela min kropp ser mer och mer ut som en vattenbuffel. Det sjuka är att magen är 4 cm mindre den här gången än vad den var med Lilltjejen. vill inte ens tänka på hur jag såg ut då. Nu är det iaf inte så lång tid kvar förhoppningvis så nu gäller det att ladda batterierna (2 timmars vila på dagen är obligatoriskt).

Stor Tjej! Och inte fullt lika glad som sin dotter. Efter ca 100 omtagningar med olika personer bakom kameran var den här bilden den bästa av de värsta. Ser både likblek och hårlös ut men det bjudear jag på.

Preggobulan i v.37+ några dagar.

Vi har haft fullt upp här hemma då Lilltjejen fyllde hela 3 år i söndags så jag har iinte gjort annat än att baka, pyssla och fixa de senaste dagarna. Bilder kommer så fort jag fått tummer ur och laddat in alla bilder i datorn.
...
Nu ska jag och Lilltjejen spela Bamseyatsy samtdigt som jag tar en lite minivilopaus i soffan framför Gossipgirl.

Kramar