söndag 23 juni 2013

Midsommarmagi

Hej!
 
Efter en rolig midsommarhelg känner jag mig som en urvriden disktrasa och vägrar lämna soffan i onödan. Tolv vuxna och sex barn huserade här på årets ljusaste dag och vi hann med både god mat och diverse tävlingar. Mitt lag vann i samtliga tävlingar så lite extra nöjd blev jag över det. Tyvärr fick jag dras med en förkylning dagen till ära men med lite nässpray och en näve Ipren så gick det bra ändå. Vi har inte riktigt orkat tagit tag i städningen efter festligheterna så det är mer kaos än vanligt. Men det är morgondagens problem.
 
Dagen innan midsommarafton var jag och Lilltjejen ute och plockade blommor och letade efter dansande älvor på vårt hemliga ställe. Kameran fick följa med och det blev en hel del härliga bilder. Just nu är jag inne i en riktig Photoshopperiod där det fixas och trixas med redigeringen för att hitta rätt. Kul men galet tidskrävande. Bra sysselsättning regniga dagar som idag. Kanske dags får en fotobeställning snart för att se om bilderna ser likadana ut på papper som på skärmen.
 
Ha en fortsatt fin kväll!
 



 
 

söndag 9 juni 2013

En krigshärjad trädgård

Hej!
 
Tanken var att jag skulle använda bloggen för dokumentation av husets renovering. Tanken var god men av någon anledning har det inte blivit av. Det kan bero på att dygnet bara har 24 timmar och dessa timmar går tyvärr åt till annat som typ att renovera, sköta trädgården, jaga ungar etc etc. Men lite duktig har jag iaf varit för även om jag inte har bloggat så har jag tänkt bloggat och därmed är dokumentationen av husets förändring säkrad ändå för kameran har gått varm. Idag har jag varit extra duktig och sorterat alla bilder i egna mappar för att det ska bli enklare att blogga ikapp den dagen jag känner för det.
 
Vi har nu bott i huset i drygt 2 månader och med små myrsteg går renoveringen framåt. Första veckorna hände det massor, sen kom lite grejer i vägen som ryggskott, födelsedagskalas x 2 och lite annat. Just nu är maken inne i Lilltjejens rum och grejar medan jag mest fixar i trädgården. För två veckor sedan slog en bomb ner i trädgården, det såg iaf så ut när hela framsidan grävdes upp för byte av avloppsrör och borttagning av rötter från 10m höga granar. Dagarna innan hade jag grävt bort alla blommor som skulle räddas men samtliga buskar mot gatan blev överkörda och fick kastas. Så kan det gå. Jag hade stora planer för vår lilla framsida, där skulle det bli gräsmatta direkt. Käftsmällen kom när jag blev informerad om att det inte skulle bli gräs där förrän nästa sommar för att leran skulle sjunka i ett år. "Men det är perfekt att plantera potatis där i år" fick jag höra som tröst. Tack men nja, jag tror jag skippar det. Potatis kostar 5kr kg så det känns inte värt det. Dessutom äter vi knappt potatis. Men det löste sig ganska bra tillslut ändå. Vi slet som djur i några dagar för att jämna ut all jord, sådde gräs på halva ytan som inte blivit uppgrävd, la ut lite stenar mot rabatten och vips ser det inte ut som ett krigsområde längre. Poolen som läcker som ett såll får täcka andra halvan av framsidan så länge.
 
Framsidan i April
De kom, de grävde, rören byttes, granarna drogs upp och gropen grävdes igen - allt på en dag. Kvar blev lerklumpar, mosade buskar och en liten Teknikbacke av lera.
Så här ser det ut just nu.
En ynka rabatt kvar, några nya buskar har kommit ner i jorden, stenar har lagts ut och gräs har såtts. Den andra halvan av framsidan besparar jag er.



Mycket vatten går det åt. Att anlägga gräsmatta mitt i sommarvärmen är kanske inte det smartaste men idag, 1 vecka efter att fröna kom i jorden dök de första små grässtråna upp. Jippie!



 
Jag hoppas att det här blir startskottet för bloggandet igen för jag har ju så mycket att skriva om.
 
Ha en fortsatt fin söndag!
Kramar